CCRC en PVO slaan de handen ineen voor een Cyber Sterker Nederland

Goed nieuws! Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC) is recentelijk een strategische samenwerking gestart met Platform Veilig Ondernemen (PVO), een organisatie die ondernemers ondersteunt in de strijd tegen diverse vormen van criminaliteit. Dit partnerschap is niet alleen een verbintenis tussen twee organisaties, maar ook een belangrijke stap in de richting van een meer cyberweerbaar Nederland.

CCRC heeft als voornaamste doelstelling om organisaties te laten oefenen met (supply chain) cyberaanvallen. Deze bedreigingen vormen een groeiende zorg in onze steeds meer gedigitaliseerde samenleving. Het consortium streeft ernaar om Nederlandse organisaties in staat te stellen om zich te wapenen tegen deze digitale aanvallen. Dit doel sluit perfect aan bij de missie van PVO, die ondernemers ondersteunt bij het vergroten van de weerbaarheidtegen diverse vormen van criminaliteit.

Deze samenwerking belooft in het komende jaar verder te groeien en zich te ontwikkelen op verschillende manieren. Zo organiseert CCRC de komende maanden Cyber Boost Sessies bij PVO Amsterdam-Amstelland, PVO Regio Rotterdam en PVO Midden-Nederland waar onder andere veiligheidspartners bij aanwezig zijn. CCRC en PVO delen een visie van een veiliger en meer cyberweerbaar Nederland, en zijn vastbesloten om deze visie te realiseren.

Zo werken PVO en CCRC gezamenlijk aan het opzetten van cyberoefeningen, seminars en overige sessies. Dit biedt een geschikte gelegenheid voor het delen van expertise en het vergroten van kennis op het gebied van cyberveiligheid. De impact van dit partnerschap gaat verder dan alleen de bescherming tegen cyberaanvallen. Het verbindt twee organisaties die zich richten op het versterken van onze samenleving. Het bevordert niet alleen de cyberveiligheid, maar stimuleert ook innovatieve werkvormen.

In een wereld die voortdurend evolueert en digitaliseert, is de noodzaak om weerbaar te zijn tegen cyberdreigingen van vitaal belang. CCRC en PVO Nederland gaan samen de uitdaging aan om onze digitale toekomst te beschermen en innovatieve werkvormen te stimuleren. Ze doen dat met vastberadenheid en hun gedeelde visie voor een betere en veiligere digitale wereld.

Veilig ondernemen. Daar maken we ons sterk voor.

Deel dit bericht via: