Voor het derde jaar op rij verlengen CCRC en NFIR hun samenwerking om organisaties digitaal weerbaarder te maken. NFIR is gespecialiseerd in cyber security en biedt technische en organisatorische ondersteuning om organisaties beter bestand te maken tegen digitale bedreigingen. Met deze samenwerking blijven beide partijen zich inzetten om organisaties voor te bereiden op de uitdagingen van de digitale wereld. NFIR en CCRC ondersteunen de publieke en private sector met kennis, trainingen en oefeningen op het gebied van cyberveiligheid.
Waarom NFIR en CCRC samenwerken
NFIR werkt aan het versterken van de digitale weerbaarheid binnen organisaties. Dit omvat hulp bij cyberincidenten, digitaal forensisch onderzoek, real-time monitoring van IT-systemen en het opsporen van kwetsbaarheden via pentesten. Daarnaast biedt NFIR trainingen, lezingen, awareness-programma’s en demonstraties om de bewustwording rondom cyberveiligheid te vergroten.
De Cybercrisis training vormt een belangrijk onderdeel van de samenwerking. Tijdens deze sessies leren deelnemers hoe ze moeten handelen bij een grootschalig cyberincident. De training richt zich op het verbeteren van crisismanagement en het aanreiken van direct toepasbare strategieën.
Belang van een Cyber Security-partner
Cyberincidenten kunnen onverwacht optreden. Daarom is het cruciaal om afspraken te maken met een gespecialiseerde partij die zowel ondersteuning garandeert als helpt bij een gedegen voorbereiding. Iedere organisatie kan NFIR 24/7 bellen voor Cyber aanvallen, maar met de Incident Response Retainer krijgen organisaties de garantie dat het Computer Emergency Response Team direct in actie komt.
Naast deze ondersteuning onderstreept NFIR het belang van oefening en voorbereiding. Door deel te nemen aan trainingen, zoals de Cybercrisis training, kunnen organisaties beter reageren op aanvallen en sneller handelen.
Invulling van de samenwerking
De samenwerking tussen NFIR en CCRC omvat onder meer het organiseren van cybercrisis trainingen. Zo werkten NFIR, CCRC en Centric in oktober samen om een training te verzorgen voor de publieke sector. Deelnemers oefenden met realistische scenario’s en leerden hoe ze als team effectief kunnen reageren. Dit soort trainingen verbetert niet alleen de respons, maar versterkt ook de samenwerking binnen teams.
Gratis handboek voor cyberweerbaarheid
Om organisaties verder te ondersteunen, stelt CCRC het handboek “Cyber Crisis? Geen Paniek!” gratis beschikbaar. Dit praktische handboek bevat waardevolle inzichten en adviezen om de digitale weerbaarheid van organisaties te vergroten.