Wil jij ook je cyberweerbaarheid verhogen met cyberoefenen & kennisdeling?

Cyberweerbaarheid verhogen?

Het CCRC levert een bijdrage aan het verbeteren van de cyberweerbaarheid van alle deelnemende organisaties door het delen van kennis en het samen uitvoeren van responseoefeningen over de keten. Binnen de partnerships die wij bieden staan kennisdeling en cyberoefenen centraal.

Kennisdeling

Kennisdeling is van onschatbare waarde, zeker in een tijd waarin cyberveiligheid een belangrijker onderwerp is dan ooit tevoren. Het netwerk van CCRC partners is zich hier volledig van bewust en begrijpt dat oefenen vanuit een ketenperspectief essentieel is om deze veiligheid te waarborgen. Door samen te werken, kan optimaal geprofiteerd worden van de voordelen die deze aanpak biedt zoals:

Onze diensten

Ontdek de unieke diensten voor cybercrisisrespons, variërend van realistische oefensessies tot proactieve threat intelligence. CCRC begeleidt jou en jouw organisatie bij een goede voorbereiding op een cyberaanval.

Hacked! Oefen samen tijdens een Cyber Boost Sessie. Tijdens de 3 uur durende interactieve Cyber Boost Sessie leer je, samen met experts en andere ondernemers, hoe te handelen bij een cybercrisis.

De voordelen voor jou:

  • Realistische oefenscenario’s geleid door top professionals uit het cyber vak;
  • Delen van ervaringen gedurende de oefening met de andere deelnemers;
  • Concrete pragmatische handvatten en inzichten om mee te nemen naar jouw eigen organisatie.

De Cyber Crisis Design Sessie is een workshop van een halve dag, waarin je samen met je ketenpartners aan de slag gaat om een op maat gemaakte realistische cybercrisis ketenoefening te ontwerpen, begeleid door de professionals van CCRC. Vervolgens kan deze oefening worden ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met CCRC of een andere leverancier.

Tijdens de Cyber Crisis Keten Oefening manage jij samen met jouw ketenpartners een realistische cyberaanval die voor jouw business relevant is, onder professionele begeleiding. Deze simulatieoefening biedt een unieke gelegenheid om reactievaardigheden te verfijnen, crisismanagement te testen en tegelijkertijd te leren hoe je effectief kunt samenwerken binnen de keten om de gevolgen van een cybercrisis te minimaliseren.

Wat als je tijdens een cybercrisis een hulplijn kan inschakelen? Een expert op het gebied van crisismanagement die je direct antwoord geeft al je vragen?

Wij stellen je graag voor aan de online Cyber Crisis Advisor. Deze innovatieve dienst fungeert als een adviseur, aangedreven door geavanceerde narrow AI-technologie. Het platform is getraind om te reageren op een breed scala aan cybersecurity scenario’s en staat klaar om je te ondersteunen bij al je vragen en uitdagingen.

Wat kun je verwachten van de Cyber Crisis Advisor?

  • De Cyber Crisis Advisor leert continu en is actueel;
  • De Cyber Crisis Advisor is 24/7 beschikbaar;
  • De Cyber Crisis Advisor wordt betaald per vraag.

In een steeds meer verbonden wereld is het van cruciaal belang om de digitale veiligheid van jouw organisatie en de hele keten te waarborgen. Maar hoe kun je nu proactief inspelen op mogelijke cyberrisico’s? Wij bieden de oplossing: een slim en anoniem early warning systeem dat je in staat stelt de ontwikkeling van cyberdreigingen binnen jouw keten te monitoren.

Hoe werkt Human Cyber Threat Intelligence?

  • Door op anonieme basis specifieke vragen te stellen aan experts binnen de keten, ontstaan waardevolle inzichten over cyberrisico’s zonder hun identiteit prijs te geven;
  • Door op regelmatige basis informatie te verzamelen en te analyseren, kunnen we trends en patronen opsporen;
  • Als organisatie binnen de keten kun je op basis van deze informatie proactief handelen en extra maatregelen nemen wanneer een indicator aangeeft dat de risico’s toenemen.

Netwerkevenementen

Stichting CCRC speelt een belangrijke rol in het faciliteren van samenwerkingen door het organiseren van netwerkevenementen. Hier worden niet alleen inhoudelijke discussies gevoerd, maar er worden ook lezingen verzorgd door ervaringsdeskundigen en workshops gehouden waarin deelnemers actief met onderwerpen aan de slag gaan. Door deze stimulatie van samenwerking en versterking van relaties, zorgt CCRC voor een omgeving waarin kennisdeling kan bloeien en de cyberveiligheid kan worden versterkt. De netwerkevenementen van CCRC zijn een uitstekende gelegenheid voor partners van CCRC om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en best practices te bespreken.

Cyberoefenen samen met jouw ketenpartners & achterban

Elke ondernemer die zich bewust is van het belang van cyber response oefeningen zou moeten overwegen om deel te nemen aan het CCRC-netwerk. We hebben een levendige gemeenschap van deelnemers die begrijpen dat alleen door samen te werken de groeiende cyberdreiging het hoofd kan worden geboden. Dit doen we door gezamenlijk cyber response oefeningen uit te voeren. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit bestuurders van MKB’s en grote ondernemingen, evenals CISO’s. Deze doelgroep is over het algemeen verantwoordelijk voor het beheer van een cybercrisis en we bereiken hen via bestaande belangenorganisaties of dienstverleners, zodat iedereen via deze bestaande relaties kan deelnemen aan ons initiatief. Dankzij deze aanpak heeft CCRC een groot netwerk opgebouwd, waarmee we snel je keten kunnen mobiliseren om een waardevolle en realistische cyber response oefening met jouw belangrijkste ketenpartijen uit te voeren.

Oefentool

De CCRC oefentool is opgezet voor het oefenen van grote incidenten tot omvangrijke crises binnen een organisatie. De handreiking is modulair opgebouwd waarbij je kunt kiezen uit vijf soorten oefeningen: Paper Table Top, Table Top, Crisissimulatie, Purple Teaming en Red/Blue Teaming. Het is belangrijk om een duidelijk leerdoel te hebben, hierdoor haal je namelijk meer rendement uit de cyberoefening. In het CCRC-handboek ‘CYBER CRISIS? GÉÉN PANIEK’ helpen we je met een goede voorbereiding. 

Wil je oefeningen opzetten in de keten, binnen een sector of zelfs over sectoren heen, bekijk dan de andere diensten van CCRC.