Met wie bereid jij jullie organisatie voor op een cyberaanval?

CCRC

Het Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC) is een platform waar publieke en private organisaties en hun toeleveranciers, cross sectoraal samenwerken om zich te beschermen tegen “Supply Chain Cyberaanvallen”. De partners van CCRC delen gezamenlijk de inspanning en kosten voor het opzetten en uitvoeren van cyberoefeningen in de keten, die geheel gefaciliteerd worden door CCRC. Hiermee worden cyberoefeningen voor bedrijven meer toegankelijk en zorgen we samen voor een hogere cyberweerbaarheid van Nederland.

Missie:

Verhogen van de cyberweerbaarheid van Nederland door het laagdrempelig kunnen uitvoeren van keten gerelateerde cyberoefeningen.

Visie:

CCRC draagt bij aan het verbeteren van de individuele cyberweerbaarheid van alle deelnemende organisaties door het delen van kennis en het oefenen van keten gerelateerde cyberaanvallen.

CCRC
Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC)

Referenties

Initiatiefnemers

Eric-Jan de Roode

Eric-Jan de Roode (1966) is één van de initiatiefnemers van de stichting CCRC. Als ondernemer richt hij zich op het bouwen van publiek-private ecosystemen op het gebied van Cyber, Maritieme Safety en security en Disaster relief. Naast zijn ondernemerschap is hij deeltijd betrokken als strategisch adviseur bij de Cyber Innovation Hub van Ministerie van Defensie.

Kelvin Rorive

Kelvin Rorive (1973) is mede-bestuurder van stichting CCRC waar hij zijn kennis beschikbaar stelt om ondernemers te helpen in het weerbaar worden tegen cybersecurity. Dit doet hij met behulp van cyberoefeningen. Kelvin werkt al 25 jaar in het vakgebied informatiebeveiliging en heeft meerdere functies gehad bij zakelijke en publieke organisaties. De laatste 11 jaar werkt hij in diverse rollen binnen de Rabobank, van manager SOC tot Global Strategic Advisor Security. Altijd met een focus op externe relaties en grotere cyber thema’s zoals Supply Chain Risk Management.

Veelgestelde vragen

Het CCRC is een platform waar publieke en private organisaties en hun toeleveranciers cross-sectoraal samenwerken om zich te beschermen tegen “Supply Chain Cyberaanvallen”. Het doel van CCRC is het verhogen van de cyberweerbaarheid van Nederland door het laagdrempelig kunnen uitvoeren van keten gerelateerde cyberoefeningen.

Hoewel beveiligingsmaatregelen kunnen helpen, is het niet altijd mogelijk om cybercriminelen volledig buiten de deur te houden. Een adequate voorbereiding kan de schade van een aanval flink beperken en helpt bij het beschermen van privacygevoelige gegevens en vertrouwelijke informatie.

CCRC helpt bedrijven bij het uitvoeren van cyberoefeningen in de keten, waardoor ze beter voorbereid zijn op cyberaanvallen en Nederland cyberweerbaarder wordt.

Als partner van CCRC krijg je toegang tot betaalbare professionele cyberoefeningen, kun je samen met je ketenpartijen deelnemen aan ketenoefeningen, krijg je actueel inzicht in de risico’s van jouw keten en kun je deelnemen aan kennisevenementen over cyberdreiging, cyberoefenen en cybermaatregelen.

Je kunt deelnemer worden van het partnerprogramma van CCRC en samen toegankelijke cyber response oefeningen uitvoeren die gericht zijn op jouw stakeholders.

Tijdens een oefensessie manage jij praktisch een cyberaanval onder professionele begeleiding. Je wordt geconfronteerd met een gesimuleerde aanval vanuit de keten, wat jouw organisatie voorbereidt op mogelijke cyberaanvallen vanuit de keten. Na de test ontvang je een rapport met verbeterpunten.

CCRC wordt ondersteund door: