CCRC evenementen 2023 / 2024

Waar ga jij naar toe?

Alle events
Komende events
CCRC Event
30-09-2024

Cyber Boost Sessie (management) Den Haag

Aanmelden via partnersite

In samenwerking met de gemeente Den Haag organiseert CCRC een Cyber Boost Sessie op maandag 30 september. Ontdek tijdens de Cyber Boost Sessie hoe je als directie cyberveiligheid effectief kunt besturen. Cybersecurity is allang niet meer alleen het domein van de IT-afdeling; het is  de verantwoordelijkheid van de directie. Het beheren van cyberveiligheid is niet anders of moeilijker dan andere bestuurlijke onderwerpen. Meld je binnenkort aan!

CCRC Event
06-08-2024

Masterclass: gewapend tegen cybercriminaliteit in 1 dag

Aanmelden via partnersite

1 op de 5 bedrijven wordt getroffen door cybercriminaliteit zoals ransomware, CEO-fraude, malware en virussen. Dit leidt tot inkomstenderving, imagoschade en soms zelfs faillissementen. Daarom organiseren we de Masterclass Cybersecurity, tijdens de Masterclass Cybersecurity tijdens de Summer school op Lage Weide leer je alles over digitale veiligheid. In de masterclass Cybersecurity nemen we je eerst mee in de basisprincipes. Daarna duik je in een interactieve cybercrisissimulatie, begeleid door ervaren cybersecurityprofessionals.

Zoek de uitdaging op, verbeter je cyberweerbaarheid en maak kans op een prijs voor de beste crisismanager!

CCRC Event
05-06-2024

Cyber Boost Sessie Den Haag

Aanmelden via partnersite

In samenwerking met de gemeente Den Haag organiseert CCRC een Cyber Boost Sessie op woensdag 5 juni. Een eerdere sessie tijdens Hack the Hague was een groot succes! Zorg dat jij er deze keer (weer) bij bent. Weet jij als ondernemer wat je moet doen bij een cybercrisis? Tijdens deze drie uur durende interactieve sessie leer je, samen met experts en andere ondernemers, hoe te handelen bij een cybercrisis in een keten.

CCRC Event
14-05-2024

Cyber Resilience Day

Aanmelden via partnersite

Tijdens dit evenement, waar Kelvin Rorive vanuit CCRC aanwezig is als spreker, krijg je de kans om te luisteren naar experts die verschillende aspecten van cyberveerkracht behandelen. Kelvin spreekt over het beheren van een cybercrisis binnen en met de keten, waarbij hij de uitdagingen van cyberaanvallen via leveranciers en het opzet van een crisisoefenprogramma belicht. Met als doel de veerkracht te meten en te verbeteren.

CCRC Event
08-05-2024

Cyber Crisis Oefening

Inclusief Lunch

De VMRG biedt in samenwerking met CCRC een interactieve cybercrisis oefening aan voor directies en iedereen die verantwoordelijk is voor security. Deelnemers krijgen een realistisch oefenscenario voorgelegd. In deze sessie gaat men in kleine groepjes onder begeleiding van een specialist ervaren en leren wat er komt kijken bij het afhandelen van een cybercrisis.

CCRC Event
22-04-2024

Cyber Boost Sessie PVO | Hoeksche-waard

Besloten inschrijving

Deze praktijkgerichte training, onder begeleiding van ervaren cybersecurityprofessionals van het Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC), geeft je de kans om je voor te bereiden op mogelijke cyberaanvallen, met de nadruk op het beperken van schade en, nog belangrijker, het voorkomen van dergelijke aanvallen.

CCRC Event
08-04-2024

Cyber Boost Sessie PVO | Voorne-putten

Besloten inschrijving

Ondernemers zijn interessant voor cybercriminelen, vooral kleine en middelgrote bedrijven, omdat zij over het algemeen minder maatregelen nemen om digitaal veilig te zijn. Dit maakt jou kwetsbaar. Vergroot daarom zo snel mogelijk de cyberweerbaarheid van jouw organisatie. Als ondernemer kun je gratis deelnemen aan de training Cyberh@cktisch.

CCRC Event
25-03-2024

Cyber Boost Sessie PVO | Goeree-overflakkee

Besloten inschrijving

Deze sessie wordt aangeboden door het Platform Veilig Ondernemen Regio Rotterdam, MKB Rotterdam-Rijnmond, Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden en is mede mogelijk gemaakt door de MKB Deal Digitalisering ZHD (een initiatief van de provincie Zuid-Holland en de regiogemeenten Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Nissewaard en Voorne aan Zee).

CCRC Event
21-03-2024

Cyber Boost Sessie FME

Inschrijving is geopend

Naast dat het een middag is waarin je veel opsteekt over het cyberveilig houden van jouw onderneming, is het ook ontzettend leuk om aan deel te nemen. Groepjes zijn in onderlinge competitie en zo wordt er ook veel van elkaar geleerd. Als terugkoppeling op de workshop ontvang je van ons een whitepaper met de belangrijkste lessen en concrete tips.

CCRC Event
28-11-2023

Leer wat je moet doen als jouw onderneming wordt gehackt.

Event heeft plaatsgevonden

De focus van de sessies lag op de praktijk: wat als jouw bedrijf wordt geconfronteerd met een cyberincident? Ondernemers verplaatsten zich in het crisisteam van het fictieve bedrijf Bike4you.

CCRC Event
17-11-2023

Oefen een cybercrisis, voorkom verrassingen!

Event heeft plaatsgevonden

Een op de vijf ondernemers krijgt te maken met een cyberaanval. Zo werden veel ondernemers in Amstelveen de dupe van een computerhulpbedrijf. Zij vertrouwden hun internet en telefonie toe aan de systeembeheerder, die vervolgens zonder toestemming alle contracten op eigen naam zette en hoge bedragen incasseerde via automatische incasso.

03-10-2023

The ONE Conference

Event heeft plaatsgevonden

The ONE Conference biedt een plenair programma op beide dagen, met optionele breakout-sessies in kleinere groepen. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, van zeer technische onderwerpen zoals malware-detectie, incidentrespons en rechtshandhavingszaken tot minder technische onderwerpen, zoals samenwerking tussen de publieke en private sector, governance, recent cybersecurity-onderzoek en natuurlijk het cyberoefenen in de keten!

02-10-2023

Cyber Boost Sessie Hack The Hague

Event heeft plaatsgevonden

Op maandag 2 oktober gingen 120 professionele hackers en studenten in het stadhuis van gemeente Den Haag verschillende systemen van de gemeente en haar leveranciers testen op hun digitale veiligheid.

19-06-2023

Eric-Jan de Roode , CCRC op de Remote Working Summit

Event heeft plaatsgevonden

De Anders Werken Summit stond klaar om je mee te nemen op een inspirerende reis door de nieuwe wereld van anders werken. De summit is hét  kennisplatform en de ontmoetingsplaats voor HR, IT en facility managers.

06-06-2023

Cyber Boost Sessie op locatie bij NFIR B.V. in Zwolle

Event heeft plaatsgevonden

Na een interessante en leerzame inleiding van CCRC over cyberincidenten en de organisatorische kanten daarvan, gaan de deelnemers aan de slag met fictieve cyberincidenten: hoe ga je daar mee om? Hoe reageer je met het crisisteam? Welke stappen onderneem je wel of juist niet? Dit alles om bewustwording rondom cybersecurity te vergroten!

05-06-2023

Kelvin Rorive, CCRC te gast in remotecast “Hybrid Working in Progress”

Event heeft plaatsgevonden

100% veiligheid bestaat niet, er is altijd een kans dat je gehackt wordt en wat doe je dan? Hoe communiceer je dit naar klanten en wie betrek je erbij? 

In de remotecast “Hybride Working in Progress” episode 18, gaat Kelvin Rorive van CCRC in gesprek met Mike Stern om antwoord te geven op deze vragen en toe te lichten hoe CCRC hierin kan ondersteunen. 

09-05-2023

Lustrumviering Digital Trust Center (DTC)

Event heeft plaatsgevonden

Op dinsdag 9 mei viert het Digital Trust Center (DTC) zijn 5-jarig bestaan. Het DTC is in 2018 opgericht als programma bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het aanjagen van cyberveiligheid bij ondernemend Nederland.

31-03-2023

Cyber Boost Sessie

Event heeft plaatsgevonden

Eric-Jan de Roode trapt de sessie af met een inspirerende openingsspeech, gevolgd door Kelvin Rorive, die ons meeneemt in de wereld van cybercriminaliteit en ons laat zien hoe cybercriminelen denken. Aansluitend deelt Menno Jansen zijn praktijkervaringen en kunnen deelnemers al hun vragen stellen.

09-03-2023

Cyber Boost Sessie Focusplaza

Event heeft plaatsgevonden

Tijdens deze Cyber boost sessie bij Focusplaza georganiseerd door CCRC Kelvin Rorive, zitten de deelnemers op het puntje van hun stoel. Meerdere ondernemers onderzoeken tijdens deze sessie hoe de Cybersecurity in hun organisatie is georganiseerd. Unaniem wordt ingezien dat het oefenen van een cybercrisis, samen met je ketenpartners, erg noodzakelijk is.

CCRC wordt ondersteund door: