Aan tafel bij VMRG: Online expertsessie ‘Een cyberaanval, en nu?’

Cybersecurity Cyberaanval Cyberoefenen

Op 13 maart schoof Kelvin Rorive van CCRC aan bij de online expertsessie georganiseerd door VMRG. Samen met Remco Visser, ICT manager bij Rollecate en Henk Zoontjes deelde hij inzichten en ervaringen op het gebied van cybersecurity.

11 vragen over cybersecurity

De VMRG is een vereniging van gevelbouwers die, door samenwerking met haar partners in de branche, streeft naar een optimaal comfort voor de eindgebruiker. Dat betekent dat zij veel samenwerken met ketenpartners. Via digitalisering zijn steeds meer bedrijven online met elkaar verbonden, en dát brengt risico’s met zich mee.

Tijdens de kennissessie werden alle belangrijke aspecten van een cyberaanval behandeld. Zo werd er bijvoorbeeld uitgebreid gesproken over hoe te handelen tijdens een aanval, welke stappen je kunt nemen om je voor te bereiden op een mogelijke aanval, en waar de verantwoordelijkheid hiervoor precies ligt binnen een organisatie.

Een cyberaanval, en nu?

Remco is helaas ervaringsdeskundige op het gebied van cyberaanvallen, zijn organisatie kreeg te maken met een ransomware aanval. De oorzaak van deze aanval lag bij een toeleverancier wiens mailsysteem was gehackt. “Al snel bleek dat we niet meer bij bestanden konden en er data gestolen was. Ook kwamen we op meerdere plekken een bestand tegen van de hackers die losgeld vroegen.”

Ben jij benieuwd hoe dit afliep? Klik dan hier om het volledige artikel van VMRG te lezen.

Wil je zelf aan de slag met cyberoefenen?

De VMRG biedt in samenwerking met CCRC een interactieve cybercrisisoefening aan. Daarbij krijgen deelnemers tijdens een drie uur durende sessie een realistische cyberoefenscenario voorgelegd.

Dit haal je als deelnemer uit de sessie:

De oefening vindt plaats op woensdagmiddag 8 mei in Nieuwegein. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Empowering cybersecurity together.

Deel dit bericht via: