CCRC highlights van The ONE Conference

Op 3 en 4 oktober nam CCRC voor het eerst deel met een eigen stand aan The ONE Conference, een bijeenkomst die kan worden beschouwd als een reünie van vakgenoten op gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity. Het was een boeiende ervaring waarin CCRC gedurende twee dagen onafgebroken haar missie kon delen: het versterken van de cyberweerbaarheid van Nederland. In deze blog tonen we enkele hoogtepunten van The ONE Conference, zoals CCRC deze heeft beleefd.

Netwerken

Dit hadden we van tevoren niet helemaal verwacht, maar we hebben geen moment stilgestaan bij onze stand! Een constante aanloop van mensen leverde twee dagen interessante gesprekken, nieuwe (internationale) connecties en het wijd kenbaar maken van onze missie als CCRC op. Het voornemen om regelmatig update te geven vanaf de expo-vloer via Linkedin aan iedereen die helaas niet bij the ONE kon zijn, is niet gelukt. HEt was gewoon te druk met geïnteresseerde bezoekers. . Na twee dagen, waren we uitgeput, schor, maar enormvoldaan en vol energie om meer organisaties aan het oefenen te krijgen! 

Boekpresentatie CCRC

Dit was natuurlijk de highlight van The ONE voor ons; de boekpresentatie van ons CCRC- handboek. Met trots overhandigden Eric-Jan de Roode en Kelvin Rorive tijdens The ONE Conference het Handboek Oefenen van een Cybercrisis: “CYBER CRISIS? GÉÉN PANIEK” aan Michel Verhagen, manager bij het Digital Trust Center.

Michel Verhagen benadrukte: “Cyberoefeningen zijn cruciaal om Nederland cyberweerbaarder te maken. CCRC draagt sterk bij aan deze missie met hun diverse diensten en kennisdocumenten. Het handboek helpt organisaties bij het opzetten van cybercrisis oefeningen.”

Het handboek is tot stand gekomen door de kennis van experts met uitgebreide ervaring in crisismanagement te bundelen en is specifiek ontwikkeld om de CISO en iedereen die verantwoordelijk is voor beveiliging te assisteren bij het opzetten van crisisoefeningen.  

Meer weten of zelf een exemplaar bemachtigen? Check hier

Andere projecten / initiatieven leren kennen

Ondanks dat we minder tijd hadden dan verwacht om bij andere stands en presentaties te  gaan kijken, was het interessant om te leren over andere initiatieven en projecten in de cybersector. Want, als er één ding is wat The ONE Conference duidelijk heeft gemaakt is dat die er gelukkig heel veel zijn! Een goed voorbeeld om te noemen is het convenant ‘Melissa’  wat door verschillende organisaties zoals onze partner NFIR, maar ook Politie Nederland, Cyberveilig Nederland, het Openbaar Ministerie en diverse private partijen werd ondertekend. Melissa is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen om ransomwareaanvallen te bestrijden. Het gezamenlijke doel van dit verband is om Nederland een onaantrekkelijk doelwit te maken voor ransomware-criminelen.

Al met al een geweldige ervaring voor het CCRC team, volgend jaar weer! 

 

Deel dit bericht via: