Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het CCRC is een platform waar publieke en private organisaties en hun toeleveranciers cross-sectoraal samenwerken om zich te beschermen tegen “Supply Chain Cyberaanvallen”. Het doel van CCRC is het verhogen van de cyberweerbaarheid van Nederland door het laagdrempelig kunnen uitvoeren van keten gerelateerde cyberoefeningen.

Hoewel beveiligingsmaatregelen kunnen helpen, is het niet altijd mogelijk om cybercriminelen volledig buiten de deur te houden. Een adequate voorbereiding kan de schade van een aanval flink beperken en helpt bij het beschermen van privacygevoelige gegevens en vertrouwelijke informatie.

CCRC helpt bedrijven bij het uitvoeren van cyberoefeningen in de keten, waardoor ze beter voorbereid zijn op cyberaanvallen en Nederland cyberweerbaarder wordt.

Als partner van CCRC krijg je toegang tot betaalbare professionele cyberoefeningen, kun je samen met je ketenpartijen deelnemen aan ketenoefeningen, krijg je actueel inzicht in de risico’s van jouw keten en kun je deelnemen aan kennisevenementen over cyberdreiging, cyberoefenen en cybermaatregelen.

Je kunt deelnemer worden van het partnerprogramma van CCRC en samen toegankelijke cyber response oefeningen uitvoeren die gericht zijn op jouw stakeholders.

Tijdens een oefensessie manage jij praktisch een cyberaanval onder professionele begeleiding. Je wordt geconfronteerd met een gesimuleerde aanval vanuit de keten, wat jouw organisatie voorbereidt op mogelijke cyberaanvallen vanuit de keten. Na de test ontvang je een rapport met verbeterpunten.