Wat kan een partnership jouw organisatie bieden?

Partnerprogramma bij CCRC

Beter voorbereid op een cyberaanval met CCRC

Cyberaanvallen vanuit de keten vormen een steeds grotere bedreiging. Stichting Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC), een initiatief gesteund door de Nederlands overheid, heeft als missie het verhogen van de cyberweerbaarheid van Nederland door het laagdrempelig kunnen uitvoeren van keten gerelateerde cyber response oefeningen. Help mee deze missie te bereiken!

Word deelnemer van het partnerprogramma van CCRC en we ontwikkelen, organiseren en voeren samen toegankelijke cyber response oefeningen uit die zijn gericht op jouw stakeholders. Zo zorg jij ervoor dat jouw partners, deelnemers, klanten en natuurlijk jijzelf de cyberweerbaarheid vergroten. Het CCRC is daarbij de facilitator met een uitgebreid netwerk van uiteenlopende partijen die allemaal op hun eigen manier een bijdrage leveren aan onze oefenmissie. Zo zorgen we er samen voor dat ondernemend Nederland goed voorbereid is op de toenemende cyberdreiging.

empowering cybersecurity together

Cyber response oefenen doe je samen, CCRC helpt

Elke ondernemer die het belang ziet van cyber response oefeningen zou aangesloten moeten zijn bij het CCRC netwerk. We hebben een actief netwerk van deelnemers die inzien dat je alleen door samenwerken de stijgende cyberdreiging aan kan. Dit doen we door samen cyber response oefeningen uit te voeren. Onze doelgroep bestaat vooral uit bestuurders van MKB en groot zakelijk, maar ook CISO’s. Deze doelgroep is overwegend verantwoordelijk voor het managen van een cybercrisis en bereiken we via bestaande belangenorganisaties of dienstverleners zodat iedereen via deze bestaande relaties kan meedoen met het initiatief. Door deze aanpak heeft CCRC een groot netwerk waarmee we snel jouw keten kunnen mobiliseren. Zo kunnen we zorgen voor de uitvoering van een waardevolle en realistische cyber response oefening met jouw belangrijkste keten partijen.

1 op de 3 ondernemingen heeft inmiddels te maken gehad met een cyberaanval

Je bent nooit 100% cyber veilig, wat je ook doet, het kan jouw bedrijf ook gebeuren.
Cyber response oefeningen doen we nog maar zelden, terwijl de kans op een cyberaanval groot is.
Brandoefeningen vinden we normaal terwijl de kans op brand vele malen kleiner is.
Continu verbeteren in cyber crisis management, bij voorkeur samen met partners in de keten.

Wat houdt het CCRC-partnerschap in?

“Empowering cybersecurity together” met jouw achterban én de dienstverlening van CCRC.

In ons partnermodel kennen we Netwerk- en Consortium partners.

Wat levert een partnerschap mij op?

Verhogen van cyberweerbaarheid door samen uitvoeren van cyber response oefeningen
Toegang tot een rijk netwerk van partijen voor kennisdeling en gezamenlijk oefenen
Beschikking hebben over toegankelijke cyber response oefeningen
Meedenken hoe er het meeste rendement gehaald kan worden met cyberoefenen
Vergroten van de binding met voor jouw relevante partijen die van waarde zijn bij een cybercrisis

Partner uitgelicht - Digital Trust Center

Het Digital Trust Center (DTC) stimuleert samenwerkingsverbanden van bedrijven die groepen ondernemers helpen met veilig digitaal ondernemen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen branches en regio’s in de niet-vitale sectoren. DTC ondersteunt het initiatief van CCRC en draagt bij in de vorm van kennisdeling, expertise en het leggen van verbindingen. Daarnaast levert CCRC maandelijks blogs over cyberoefenen aan voor de Digital Trust Community van DTC. 

Ook partner worden van CCRC?

Stuur ons een contactverzoek. Een van de CCRC-initiatiefnemers, Eric-Jan de Roode of Kelvin Rorive, neemt dan persoonlijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

Het CCRC is een platform waar publieke en private organisaties en hun toeleveranciers cross-sectoraal samenwerken om zich te beschermen tegen “Supply Chain Cyberaanvallen”. Het doel van CCRC is het verhogen van de cyberweerbaarheid van Nederland door het laagdrempelig kunnen uitvoeren van keten gerelateerde cyberoefeningen.

Hoewel beveiligingsmaatregelen kunnen helpen, is het niet altijd mogelijk om cybercriminelen volledig buiten de deur te houden. Een adequate voorbereiding kan de schade van een aanval flink beperken en helpt bij het beschermen van privacygevoelige gegevens en vertrouwelijke informatie.

CCRC helpt bedrijven bij het uitvoeren van cyberoefeningen in de keten, waardoor ze beter voorbereid zijn op cyberaanvallen en Nederland cyberweerbaarder wordt.

Als partner van CCRC krijg je toegang tot betaalbare professionele cyberoefeningen, kun je samen met je ketenpartijen deelnemen aan ketenoefeningen, krijg je actueel inzicht in de risico’s van jouw keten en kun je deelnemen aan kennisevenementen over cyberdreiging, cyberoefenen en cybermaatregelen.

Je kunt deelnemer worden van het partnerprogramma van CCRC en samen toegankelijke cyber response oefeningen uitvoeren die gericht zijn op jouw stakeholders.

Tijdens een oefensessie manage jij praktisch een cyberaanval onder professionele begeleiding. Je wordt geconfronteerd met een gesimuleerde aanval vanuit de keten, wat jouw organisatie voorbereidt op mogelijke cyberaanvallen vanuit de keten. Na de test ontvang je een rapport met verbeterpunten.

Partners