Lessons learned van een Cyber Boost Sessie

In de wereld van vandaag is technologie overal om ons heen. Met al die digitalisering wordt het risico op cyberaanvallen ook steeds groter. En, cyberaanvallen zijn eigenlijk niet te voorkomen. Vroeg of laat zal jouw organisatie ook direct of indirect slachtoffer worden van een cyberincident. Weet jij eigenlijk wat je moet doen als dat gebeurt?

Dat is waar de Cyber Boost Sessie een van het CCRC een waardevolle invulling aan kan geven. Tijdens de 3 uur durende interactieve Cyber Boost Sessie leren de deelnemers, samen met cyberexperts en andere ondernemers, hoe te handelen bij een cybercrisis.

Maar, wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens een Cyber Boost Sessie en hoe is dat relevant voor jouw organisatie? In deze blog delen we een aantal lessons learned van een Cyber Boost Sessie tijdens Hâck The Hague op 2 oktober.

Opzet van de Cyber Boost

Tijdens deze sessie mocht CCRC ruim 25 deelnemers ontvangen in deprachtige raadzaal van de gemeente Den Haag. We begonnen met een plenaire sessie over de huidige context in cybersecurity, de hacker journey, en de victim journey. Daarna werd de groep opgesplitst in kleinere groepjes om een fictieve crisis te gaan managen onder tijdsdruk (net als bij een echte crisis!).

Lessons learned

De Cyber Boost Sessie laat zien dat het beginnen met cyberoefenen niet ingewikkeld hoeft te zijn. In slechts drie uur gingen de deelnemers naar huis met concrete handvatten en actiepunten voor hun eigen organisatie.

Als je zelf met jouw organisatie of met je ketenpartners een Cyber Boost Sessie wilt meemaken, klik dan hier voor meer informatie. Mocht je zelf willen beginnen met oefenen, bekijk dan ons handboek met daarin alle informatie voor het opzetten van een cyberoefening voor jouw organisatie.

Deel dit bericht via: