NCSC toont het belang van omgaan met risico’s in de toeleveringsketen

toeleveringsketen_risico's-cybersecurity_cyberoefenen

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) onderstreept het belang van risicobeheer in toeleveringsketens en daar kunnen wij ons vanuit CCRC helemaal in vinden!

Globalisering heeft Nederlandse organisaties blootgesteld aan uitgebreide toeleveringsketens. Het NCSC en onze partners hebben best practices ontwikkeld om deze ketens te beveiligen. Wat we hieruit kunnen halen, is dat één zwakke schakel de hele keten kan verzwakken. Het rapport benadrukt het groeiende risico in toeleveringsketens, waar één zwakke schakel de hele keten kan verzwakken. Dit toont het belang van begrijpen en proactief beheren van ketenrisico’s, iets waar CCRC zich voor inzet. Wij bieden ondersteuning, zoals tabletop-oefeningen, om ketenpartners voor te bereiden op cyberincidenten bij toeleveranciers.

Onze Cyber Crisis Keten Oefening is gericht op het voorkomen van de verzwakking van de gehele keten door één zwakke schakel. Tijdens deze oefening werk je samen met jouw ketenpartners om een realistische cyberaanval te managen, die specifiek relevant is voor jouw bedrijf en branche. Uiteraard wordt deze oefening professioneel door ons begeleid.

Bij CCRC begrijpen we de groeiende ketenrisico’s en staan we klaar om organisaties te ondersteunen. Wil je meer weten over het belang van het omgaan van risico’s in de toeleveringsketen? Bekijk de NCSC-publicatie.

Deel dit bericht via: