Risicomanagement voor iedereen – in gesprek met Matthijs Blokker van MMOX Smart

Cyber Chain Podcast #8 (3) -CCRC

Ontdek de wereld van cybersecurity in de IT-sector in onze meest recente aflevering van de Cyber Chain Podcast. In de meest recente aflevering gaan Kelvin Rorive en Eric-Jan de Roode in gesprek met Matthijs Blokker, mede-oprichter van MOXX Smart. Matthijs is een doorgewinterde expert op het gebied van cyber risicomanagement en cybersecurity, waarbij hij zich richt op zowel het midden- en kleinbedrijf als op grotere organisaties. Samen bespreken ze het begrip ‘cyberrisico’s’ en onthullen waarom deze tegenwoordig een onmisbaar onderwerp zijn geworden in elke directiekamer.

Maar dat is niet alles. Ze gaan ook de diepte in over de uitdagingen waarmee MKB-ondernemers te maken krijgen. Dit terwijl ze, te midden van al hun bestaande verplichtingen, cybersecurity op de agenda willen zetten.

Bewustwording bij MKB-bedrijven

Matthijs benadrukt het belang van cyber risicomanagement. Hij legt uit dat veel MKB-bedrijven zich weliswaar bewust zijn van de dreigingen die uitgaan van cyberaanvallen, maar vaak ontbreekt het hen aan de nodige expertise om deze dreigingen adequaat aan te pakken. MMOX Smart heeft zich daarom gespecialiseerd in het bieden van oplossingen en diensten om klanten te helpen hun cyber risico’s doeltreffend te beheersen.

Cyber risicomanagement

Daarnaast benadrukt Matthijs het belang van cyber risicomanagement voor MKB-bedrijven. Hij legt uit dat hoewel deze bedrijven zich bewust zijn van de cyberdreigingen, ze vaak niet over de benodigde expertise beschikken om deze dreigingen adequaat aan te pakken. MMOX Smart biedt oplossingen en diensten om klanten te helpen hun cyber risico’s te beheersen. Ze brengen dreigingen, kwetsbaarheden en mogelijke impact in kaart om klanten proactief te laten handelen en zich te beschermen tegen cyberaanvallen op basis van echte data.

Bewustzijn

Het gesprek gaat verder over het groeiende bewustzijn in directiekamers over het cruciale belang van cyber risicomanagement. De Europese overheid voert wetgeving in om dit aan te moedigen. De rol van cybersecurity-experts is geëvolueerd, en het begrijpen van risico’s in een bredere context is nu essentieel. Matthijs deelt een voorbeeld waarin het begrip van cyberrisico’s in de boardroom wordt geïllustreerd. Het gesprek tussen verschillende stakeholders in een bedrijf onthult diverse perspectieven op het belangrijkste bedrijfsproces dat altijd moet blijven draaien. Dit benadrukt het belang van begrip en bewustwording van cyberrisico’s in de hele organisatie.

De gehele keten

Dit is niet alleen van belang binnen de organisatie zelf maar ook in de hele keten. Matthijs benadrukt dat bedrijven niet alleen naar hun eigen cyberrisico’s moeten kijken, maar ook naar die van hun toeleveranciers en afnemers, aangezien ze vaak in complexe ketens opereren. Een zwakke schakel kan de gehele keten beïnvloeden. 

Samengevat biedt de podcast met Matthijs Blokker van MMOX Smart en het CCRC waardevolle inzichten in het gebied van cyber risicomanagement en het belang van bewustwording. Bovendien onderstrepen beide partijen, MOXX Smart en het CCRC, het belang van hun rol als gesprekspartner om dit bewustzijn te bevorderen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Luister de podcast hier.

Deel dit bericht via: