Wat ervaar je als ondernemer tijdens een Cyber Boost Sessie?

CCRC Cyber Boost Sessie PVO Amstelveen

De leden van de ondernemersvereniging van Amstelveen vertellen het je! Op 17 november vond een Cyber Boost Sessie georganiseerd in samenwerking met  Platform Veilig Ondernemen (PVO) en de Ondernemersvereniging Amstelveen. Gedurende deze intensieve en interactieve sessie van drie uur kregen ondernemers de kans om samen met experts te leren hoe ze moeten handelen bij een cybercrisis. Lees in deze blog hoe de ondernemers de sessie hebben ervaren.

Realistische oefenscenario's en interactie met experts

Een van de kernpunten van de Cyber Boost Sessie volgens de ondernemers, is het realistische oefenscenario dat wordt begeleid door vooraanstaande professionals uit het vakgebied. Ze kregen de kans om in groepen te werken aan het oplossen van een realistische gesimuleerde cybercrisis, waarbij de focus niet alleen lag op technische aspecten, maar ook juist op de impact op de bedrijfsvoering.

Deelnemer Eduard Hoekstra benadrukte hierin de praktische aard van de sessie: “De sessie was praktisch, toegankelijk en interactief.” Ik ben mij meer bewust geworden van de noodzaak van cybersecurity. De interactieve sessie was een leerzaam groepsspel: een levensechte simulatie van een hack! Kort samengevat: een leuke middag waarin veel is geleerd.”

Aanvullend benadrukte deelnemer Olinda Christian van BODYLINE NUTRITIONS INT. een overkoepelend perspectief op de sessie: “Op de Dag van de Ondernemer heb ik een zeer leerzame workshop over cybercriminaliteit mogen volgen. We leerden om een plan van actie te maken en nog interessanter was om te leren dat er mogelijkheden zijn om onze online business te beschermen.”

Sandra Bauer van GreenLeap Consultancy gaf aan met de training van het CCRC veel geleerd te heben over de digitale ketenaanpak en nu beter in staat te zijn om hun workflow te bestendigen. “Met de serious gaming aanpak werd geoefend hoe je op een passende wijze het gesprek voert met service providers. Als de cyberweerbaarheid op het spel staat dan zijn wij immers niet alleen afhankelijk van de online dienstverlening, maar ook van de mate waarop wij ons beroepen op onze rechten met behoud van de professionele relaties.”

Inzicht in cyberweerbaarheid en bewustwording van risico's

Lambert Hofstra, werkzaam als security consultant bij KPN, heeft de Cyber Boost Sessie als volgt ervaren: “Voorbereid zijn op een cyberaanval is belangrijk voor alle bedrijven, of je nu weinig of veel security geïmplementeerd hebt.” Hij benadrukte het belang van het weten hoe te handelen bij een cybercrisis, gezien de steeds complexere aard van directe en indirecte aanvallen. Hofstra voegde toe: “Het was een enorme eye-opener voor veel deelnemers en een veilige manier van bewustwording (leren van een incident zonder dat je bedrijf echt in crisis zit). Het is goed dat CCRC dit simuleert. “Door het bewustzijn van je risico’s, kan je ook maatregelen treffen.”

Aanrader voor elke ondernemer

Refererend aan zijn eigen ervaring concludeerde Hofstra: “Het is een relatief kleine investering voor de kennis die je ophaalt tijdens de sessie. Een aanrader voor elke ondernemer. De Cyber Boost Sessie” blijkt dus niet alleen een leerzame ervaring te zijn maar ook een waardevolle investering in het vergroten van het bewustzijn rond cybersecurity, een essentieel aspect in de wereld van nu.”

Benieuwd naar het organiseren van een Cyber Boost Sessie bij jou op locatie? Neem contact op via contact@ccrc.nl. 

Deel dit bericht via: