Cyber Boost Sessie FME

In samenwerking met FME organiseerde CCRC op donderdag 21 maart een Cyber Boost Sessie gewijd aan cyberoefeningen en gericht op het voorbereiden van organisaties op de toenemende dreiging van cyberaanvallen.

Deelnemers kregen een realistische ervaring in het omgaan met verschillende cyberincidenten, relevant voor de technologische industrie. Met een mix van theoretische kennis en praktische oefeningen, begeleid door cyberexpert Kelvin Rorive van CCRC, gingen deelnemers in groepen aan de slag.

Het programma begon met een informatieve sessie waarbij deelnemers werden bijgespijkerd over hackers’ werkwijzen en cruciale overwegingen voor organisaties. Vervolgens namen deelnemers deel aan de cyberoefening, waarin speciaal ontwikkelde crisissituaties werden gesimuleerd. Tijdsdruk en uniformiteit in besluitvorming speelden hierbij een belangrijke rol. Naast het opdoen van kennis over het veilig houden van hun onderneming, was de sessie natuurlijk ook gericht op plezier en interactie, waarbij deelnemers niet alleen van de experts, maar ook van elkaar leerden.

Deelnemers profiteerden van:

  • Realistische oefenscenario’s afgestemd op de technologische industrie;
  • Het delen van waardevolle ervaringen met elkaar;
  • Concrete handvatten en inzichten om mee te nemen naar hun eigen organisatie.

De deelnemers gaan niet met lege handen naar huis; zij ontvangen na de Cyber Boost Sessie een whitepaper vol met de belangrijkste lessen en praktische tips.

Benieuwd naar toekomstige CCRC evenementen

Bekijk onze evenementen pagina.  

Deel dit bericht via: