Een cyberaanval, heb jij het al eens geoefend? Grijp je kans en doe de gratis cyberoefening van DTC.

Cyberoefening DTC Cybercrisis

Een cyberaanval is een potentieel rampscenario voor iedere organisatie. In hoeverre is jouw organisatie voorbereid op een dergelijke situatie? Beschik je over een plan voor dergelijke noodsituaties, en heb je dit al eens geoefend? De realiteit is dat de kans groot is dat het antwoord op minstens één van deze vragen ‘nee’ is, en dit geldt niet alleen voor jou.

Uit een flitspeiling die het ministerie van Economische Zaken en Klimaat liet uitvoeren blijkt dat maar liefst 75% van de ondernemingen nog nooit een cyberoefening heeft gedaan. Een gemiste kans, vindt ook het Digital Trust Center (DTC) en daarom stellen zij een gratis cyberoefengame beschikbaar om bedrijven op gang te helpen. 

De cyberoefengame van DTC

 De cyberoefengame van DTC biedt een simulatie van een ransomware-crisis. In deze fictieve setting wordt een drinkwaterbedrijf gehackt. Jij wordt als deelnemer uitgenodigd om te reflecteren op de aanpak van het crisissteam. De game, inclusief nabespreking, duurt ongeveer 1,5 uur.

Wil je meer weten over deze oefengame? Of wil je direct aan de slag? Klik dan hier.

DTC & CCRC: een gedeelde missie

Het Digital Trust Center heeft net als CCRC de missie om Nederland weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen. Als partners zetten we ons bijvoorbeeld in om meer bewustwording te creëren omtrent het belang van cyberoefeningen. 

De cyberoefening van DTC is met name bedoeld voor organisaties die voor het eerst aan de slag gaan met een cyberoefening. CCRC biedt daarnaast ook mogelijkheden om onder professionele begeleiding dieper in te gaan op de materie. Ook kunnen wij je helpen om bijvoorbeeld samen met jouw ketenpartners aan de slag te gaan met een op maat gemaakte oefening. Eén ding is duidelijk, oefenen is essentieel voor een goede voorbereiding op een cyberaanval. 

Wil jij jouw organisatie ook cyberweerbaarder maken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een Cyber Boost Sessie.

Deel dit bericht via: